0751 102 029
comenzi@sarmis-electrice.ro

CLEMA BRANSAMENT TRIFAZAT CIBT

SKU :
V001194
CLEME ÎNTINDERE BRANŞAMENT TRIFAZAT tip CIBT
9.00 RON TVA inclus
Cantitate :

UTILIZARE

Clema de întindere pentru branşament electric trifazat CIBT este destinată pretensionării fascicolului de conductoare torsadate ce face legătura intre punctul de branşament si punctul de măsură (BMPT).

COMPONENTA SI ECHIPARE

1. CORP clema: abs

2. Miez (pene) clema: PE

3. Cercel de tractiune (agatatoare) : sarma de otel

Caracteristicile principale ale clemei de întindere pentru branşament electric trifazat sunt:

- permite racordarea şi întinderea conductoarelor izolate din compunerea reţelelor executate cu conductoare torsadate având secţiuni cuprinse între 6 mm² şi 50 mm², trifazate sau monofazate, respectiv de la reţele de 2 x 6 mm² până la reţele de 3 x 50 + 35 mm².

- pentru a se asigura întreaga gamă nominalizată de secţiuni de conductoare se utilizează două tipuri de pene de strângere, respectiv un set de pene mai late pentru secţiuni de 6, 10 şi 16 mm² sau un set de pene mai înguste pentru secţiuni mai mari.

INSTRUCTIUNI DE MONTARE 

Temperatura de montaj >5°C temperatură impusă de producătorii de cabluri, pentru protejarea mantalei exterioare a acestuia.

Montarea clemei comportă următoarele operaţii:

- se scot penele din teacă;

- se agaţă clema în cârligul brăţării de pe stâlp şi, după caz, o altă clemă în cârligul brăţării de pe suportul pe clădire sau inelul încastrat în zid;

- se trec două din conductoarele izolate ale cablului prin decuparea de pe o latură a clemei şi celelalte două conductoare prin decuparea de pe partea opusă a clemei (de la stâlp la suportul pe clădire).

- se aşează penele pe cablu şi se împing în teacă;

- se repetă operaţia la celălalt capăt al cablului;

- se da drumul cablului şi acesta împreună cu penele se împinge în teacă atât cât permite.

- La întinderea de branşamente monofazate, se plasează conductoarele pe o singură faţă a clemei, în locaşul rămas liber se introduce forţat pana aferentă pentru a preveni apariţia în timp a cuplurilor de rupere prin încovoiere a clemei datorate încărcării nesimetrice a acesteia.

În aceste condiţii de exploatare, odată montată pe o reţea de conductoare torsadate, durata normată de utilizare este de 20 de ani.

Etichetele produsului CLEMA BRANSAMENT TRIFAZAT CIBT

clema bransament, cibt